Peruutukset

Varauksen peruminen on tehtävä 24h ennen pelin alkamista. Peliaikaa voi siihen saakka myös itse siirtää varauskalenterissa. Peruuttamattomasta ajasta perimme täyden hinnan.

Alkamisaika

Olkaa paikalla tarkalleen varattuna aikana. Peliaikaanne joudutaan mahdollisesti lyhentämään, mikäli pakopelin aloittaminen viivästyy. Voitte soittaa alaovelta heti, kun olette kaikki paikalla alaovella. Pelinvetäjä vastaa heti, kun huone on vapaa, mutta viimeistään tarkalleen sovittuna aikana. Pelin varaajan kannattaa varmistaa, että kaikki tietävät missä 13.ovi sijaitsee.

Pukeutuminen

Tiloissamme ei käytetä kenkiä. Talviaikaan lattia voi olla hiukan viileä. Silloin kannattaa varata vaikka villasukat mukaan. Muu vaatetus kannattaa olla mukava ja rento. Ulkovaatteita varten meillä on lukittavia säilytyslokeroita.

Kuvaaminen ja puhelin​

Pelin aikana puhelinta saa pitää tarpeen vaatiessa mukana, mutta sitä ei saa käyttää kuvaamiseen eikä taskulamppuna. Puhelut on kohteliasta tulla puhumaan huoneen ulkopuolelle. Huoneessa kuvaaminen on pelin aikana kielletty. Pelin jälkeen on mahdollisuus kuvata ohjatusti.

Alkoholi​

Ethän tule päihtyneenä pelaamaan. Alkoholi häiritsee omaa ja muidenkin peliä.

Ensimmäinen pakohuoneeni

Ensimmäinen pakohuone-elämys voi olla hämmentävä ja saattaa mennä tovi ennen kuin homman juju alkaa selvitä. Tehtävät on tehty siten, että erityyppiset ihmiset pääsevät loistamaan. Saatat huomata olevasi huippujärjestelmällinen etsimään asioita, tai äänitehtävät ovat sinulle helppoja. Kukaan ei ole kuitenkaan seppä syntyessään. Pyydä siis rohkeasti vinkkejä pelinvetäjältä. Pääset paremmin etenemään ja saat pelistä irti paljon enemmän.

Pelivinkit

On muutamia yleisiä peliniksejä, jotka kannattaa ottaa heti aluksi käyttöön. Varmistakaa asioita toiseen kertaan. Jos esimerkiksi lukko ei aukea koodilla, kannattaa jonkun toisen kokeilla sitä myös. Sanokaa aina ääneen mitä löydätte. ”Täällä on viisinumeroinen lukko” ”täällä on appelsiinissa koloja” jne. Parhaiten etenee ryhmä, joka kommunikoi sujuvimmin keskenään. Älkää laittako kiinnostavia asioita takaisin piiloon, vaan ottakaa ne reilusti kaikkien nähtäväksi. joku saattaa keksiä niille hyötykäyttöä.

Nauti tarinasta

Pakopelistä saa helposti sellaisen kuvan, että siinä pitää olla hirvittävä vauhti. Pakopelin voi toki suorittaa läpi keskittymällä vain tehtäviin, mutta silloin näet kokonaisuudesta saman verran kuin katsoisit jalkapallopelistä pelkkää palloa. Huoneessa on paljon muutakin. Tarinassa on aina juoni ja siihen sopivat lavasteet, teatterista tuttuja efektejä ja muuta pakopelitaikaa. Muista siis ihastella välillä maisemia ja vetää happea. Sinä voitkin olla se, joka jälkeenpäin osaa kertoa innokkaimmille tehtävänratkojille, mitä pelissä oikeastaan tapahtuikaan.

Jäikö vielä epäselvää?

Jos et saanut sopivaa vastausta, katso myös pelien lisätiedoissa olevat usein kysytyt kysymykset tai kysäise sähköpostilla info@13ovi.fi

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kerro miten tätä pelataan!

”Älä kaada maitoa pelilaudalle” ei riittäisi säännöiksi lautapelissä, mutta pakopelissä se riittää. Pakohuoneessa sinun pitää ensin keksiä, mikä on peli ja sitten löytää siihen säännöt. Lopulta itse peli onkin yleensä helppo. Voit löytää esimerkiksi jääkaapin ovesta numerolukon ja neljä värillistä pistettä sen vierestä. Se vaikuttaisi peliltä. Huonetta tutkimalla löydät eri värisiä numeroita. Heureka! Keksit säännön! Eri väriset numerot pitää sijoittaa pisteiden mukaiseen järjestykseen, niin saat lukkoon koodin. Sama perusajatus toistuu pakohuonetehtävissä mitä mielenkiintoisimpina variaatioina. Vastassa on aina jotain uutta hoksattavaa.

Entä jos en osaa?

Ensimmäinen pakohuone-elämys voi olla hämmentävä ja saattaa mennä tovi ennen kuin homman juju alkaa selvitä. Tehtävät on tehty siten, että erityyppiset ihmiset pääsevät loistamaan. Saatat huomata olevasi huippujärjestelmällinen etsimään asioita, tai äänitehtävät ovat sinulle helppoja. Kukaan ei ole kuitenkaan seppä syntyessään. Pyydä siis rohkeasti vinkkejä pelinvetäjältä. Peli on olemassa sinua varten ja kukaan ei estä käyttämästä reilusti vinkkejä alussa. Pääset paremmin etenemään ja saat pelistä irti paljon enemmän.

Mikä auttaa onnistumaan?

On muutamia yleisiä peliniksejä, jotka kannattaa ottaa heti aluksi käyttöön. Varmistakaa asioita toiseen kertaan. Jos lukko ei aukea koodilla, joku toinen kokeilee sitä myös. Jos joku on etsinyt jostain, niin toinen voi vielä varmuudeksi vilkaista. Sanokaa ääneen mitä löydätte. ”Täällä on viisinumeroinen lukko” ”täällä on appelsiinissa koloja” jne. Parhaiten etenee ryhmä, joka kommunikoi sujuvimmin keskenään.

Ota rauhallisesti ja heittäydy tarinaan!

Pakopelistä saa helposti mainonnassa sellaisen kuvan, että se on todella kilpailullista toimintaa ja pitää olla hirvittävä vauhti. Pakopelin voi toki suorittaa läpi keskittymällä vain tehtäviin, mutta silloin näet kokonaisuudesta saman verran kuin katsoisit jalkapallopelistä pelkkää palloa. Huoneessa on paljon muutakin. Tarinassa on aina juoni ja siihen sopivat lavasteet, teatterista tuttuja efektejä ja muuta pakopelitaikaa. Muista siis ihastella välillä maisemia ja vetää happea. Sinä voitkin olla se, joka jälkeenpäin osaa kertoa innokkaimmille tehtävänratkojille, mitä pelissä oikeastaan tapahtuikaan.

Jäikö vielä epäselvää?

Jos et saanut sopivaa vastausta, katso facebook -sivumme tai ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää.

Tietoa peleistä